“Один з найкращих засобів стати людиною мудрою – це читати стародавні історії і вчитися на минулих подіях і прикладах наших попередників, як поводитися і чого берегтися…”.

четвер, 3 вересня 2015 р.

1 Урок " Герої поміж нас"


Виявляється, життя інколи справді ділиться на «до» і «після». І буває це не десь за обрієм чи в далекій країні. Усе це трапилося з нами, на нашій українській землі.  Нинішній складний час став певною мірою лакмусовим папірцем, випробуванням для всіх, коли суспільство зрозуміло силу єднання, силу патріотизму. Добровольці приходять до військкомату з гаслом «Якщо не ми, то хто?».  Добре, що  в Україні виросла свідома молодь і є достатньо досвідчених військових, які вірять, що спільно ми переможемо тероризм всередині держави і дамо гідну відсіч агресії зовні.  Це люди сильної волі, міцного характеру, впевнені в собі патріоти України.


Сьогодні багато патріотів нашої держави воюють  в зоні АТО, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України. З метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до Батьківщини, гордості за наших захисників Вітчизни,  надання допомоги воїнам АТО  в кабінеті історії з 6 класом Нововасилівського НВК  відбулася   зустріч та відкриття куточку бойової слави з воїном-земляком Миколою  Яланським.  


Десятки тисяч наших синів, братів, чоловіків,  патріотів нашої держави знаходяться на передовій, захищаючи неньку Україну.    Микола розповів про службу в зоні АТО,  про нелегкі бойові будні,   про умови «існування» в місцях бойових дій  та забезпечення належною військовою амуніцією, одягом, взуттям, продуктами харчування, засобами гігієни тощо, про обереги, які носять солдати, і  про бойових побратимів.  Основним завданням була охорона  блок-посту  від нападу, недопущення перевезення шкідливих речовин чи заборонених предметів,     допомога місцевому населенню..  Згадував він і тих хлопців, кого вже, на жаль, нема в живих.

 



Учні  ставили запитання і спілкувалися з гостем. Цікавилися, як живе мирне населення на Сході, як ставляться до наших військових, як  держава підтримує бійців в зоні АТО,  чи проводиться відповідне навчання бійців.     Відповідаючи на запитання,  Микола зазначив, що державна підтримка відчувається, випускається нова техніка і озброєння, з новоприбулими військовими проводять навчання. Перед кожним завданням здійснюється ґрунтовний інструктаж.  Від імені всіх воїнів  Микола дякував за надану їм матеріальну підтримку, що надходила з району від влади, волонтерів, громадських активістів та всіх небайдужих жителів. Для піднесення бойового духу надзвичайно важливою і необхідною була і моральна підтримка військових.

 
Ми не повинні бути байдужими до тих подій, які зараз відбуваються. Найменше, що ми можемо зробити – це бути патріотом у житті. Потрібно сказати, що негативні події на Сході країни зробили нас, справді, патріотами. Адже звідусіль лунає гімн України, всюди бачимо синьо-жовту символіку. Підсумовуючи зустріч учасник АТО вручив учням 6 класу сертифікати патріотів України.

Сподіваємося, що наша держава буде єдиною і незалежною.
             Ми впевнені, що поки є такі сміливі й відважні люди – наша країна нездоланна!

 

3 коментарі: