“Один з найкращих засобів стати людиною мудрою – це читати стародавні історії і вчитися на минулих подіях і прикладах наших попередників, як поводитися і чого берегтися…”.

середа, 17 червня 2015 р.

Топ- 10 дивних археологічних знахідок , яким немає пояснення

10kКоли мова заходить про навколишній світ більшість, як правило, вважає, що людина вже пізнала його повністю: з часів епохи Просвітництва наука займалася тим, що вивчала його . Проте, навіть в XXI столітті багато таємниць Всесвіту досі залишаються під сімома замками, і як доказ ми наводимо топ - 10 цікавих знахідок археологів, яким на сьогоднішній день ще не придумано гідного пояснення. 10. Рукопис Войнича



 Цей таємничий документ знаходиться в бібліотеці Єльського університету. Він примітний тим, що нікому не вдалося розшифрувати його вміст, оскільки написаний він на невідомому людству мовою. Пергамент датується 15 - м століттям, і незважаючи на свою старовину , і донині вводить криптологів в ступор . З моменту появи інтернету , професіонали і аматори криптології з усіх кінців світу намагаються розшифрувати таємничі письмена , але поки що їх старання не увінчалися успіхом.
9kСучасних вчених цікавить й інше питання : звідки взявся цей документ ? Ще більше ускладнює пошуки відповідей той факт , що деякі вчені вважають документ лише копією , знятої з оригіналу , більш того , деякі вважають, що Войнич сам володів достатнім майстерністю , щоб написати цей рукопис .

9. Кам'яні кулі Коста -Ріки

Внесення до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, ці кам'яні кулі продовжують вже довгий час турбувати уми вчених. Кулі були виготовлені з магматичних осадових порід, але їх призначення залишається загадкою. Перші кулі були виявлені в другій половині 19-20 століть, хоча їх походження датується далекими часами іспанського завоювання. За деякими даними, велика частина куль була знищена після захоплення цих земель іспанцями. Доктор Сем Летроп був одним з перших археологів, які зайнялися вивченням цих об'єктів. Він припустив, що камені були пов'язані з місцевою релігією і астрономією.
8. Сліди кокаїну і тютюну, виявлені на муміях
8k

 У 1992 році команда німецьких дослідників виявила залишки кокаїну і нікотину на частини єгипетських мумій, в рамках дослідження під назвою «Вивчення використання галюциногенних речовин в давніх суспільствах». Що дивно, так це той факт, що кокаїн і нікотин міститься в рослинах, які виростали на той момент лише на територіях Північної і Південної Америки. Це змусило вчених припустити, що єгиптяни контактували з жителями Америки задовго до європейців. Противники ж цієї теорії стверджують, що зразки мумій могли бути забруднені в наш час.
7. Балтійська аномалія
6
 І знову перед нами виникає теорія контактів з позаземними цивілізаціями. У 2011 році на дні Балтійського моря була знайдена скам'янілість, яка, за деякими припущеннями, могла бути залишками стародавнього космічного корабля, що розбився на нашій планеті. Згідно Live Science, Пітер Ліндберг, керівник команди, що скоювала занурення до об'єкта, відмовився називати точне місце його розташування, більш того, він так і не зробив розгорнутого заяви про те, що його команда виявила там, пообіцявши, що на цю тему буде відзнято спеціальний документальний фільм. Тим не менш, вчені Стокгольмського університету геології впевнені, що об'єкт - не що інше, як частина аномального базальтового освіти, що з'явився в результаті пересування стародавнього льодовика.
6. Піраміда першого імператора Китаю і його теракотова армія
7k
 Якщо ви знаходитесь в пошуках ідеального місця для загробного життя і вам життєво важливо, щоб вас супроводжувала армія солдат і десятки танцівниць, то у нас є пропозиція, від якої ви не зможете відмовитися. Гробниця першого китайського імператора Цинь Ши Хуан Ді, виявлена ​​в 1974 році, була внесена в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. У гробниці була виявлена ​​ціла армія теракотових воїнів, яка налічує понад 8000 фігурок. Незважаючи на такі багатообіцяючі знахідки, саме місце поховання імператора так і не було знайдено. Багато хто вважає, що його тіло може перебувати в більш глибоких підземних камерах, але археологи не збираються туди спускатися, щоб не порушити природне середовище цієї усипальниці.
5. Дивовижні камені Пума Пунку
5k
 Хоча ці стародавні споруди не включені в список чудес світу, безумовно, це одні з найдавніших руїн на нашій планеті. Ці вражаючі кам'яні структури розташовані в Тиауанако, Південна Америка, а їх походження оповите таємницею, оскільки на момент їх створення, місцеві індіанці аймара не мали подібними технологіями. Кам'яні споруди вражають і збивають з пантелику археологів, які не в силах пояснити, яким чином на той момент камені могли бути вирізані з такою вражаючою точністю. Більшість цих структур складається з граніту і діориту, що цікаво - на Землі лише алмаз перевершує їх по міцності. Таким чином, люди, що створили ці пам'ятники, мали користуватися інструментами, виготовленими на основі алмазів. Ще один цікавий факт - вага кожного такого моноліту становить порядку 800 тонн. Це дивно, оскільки найближчий звідси кар'єр знаходиться на відстані 10 кілометрів. Навіть при використанні сучасних технологій було б неймовірно важко підняти і перемістити їх на таку відстань.
4. Туринська плащаниця

4k
 Туринська плащаниця є однією з найвідоміших християнських реліквій у світі. Вважається, що тіло Ісуса Христа було загорнуте в неї при похованні. Ще більший інтерес вона викликала в 1898 році, коли за допомогою спеціальних технологій вдалося отримати образ людського обличчя, віддрукованих на ній. Деякі експерти вважають, що образ з'явився в результаті потужного радіаційного випромінювання, що виникло після землетрусу, що стався в Старому Єрусалимі в 33 році нашої ери. Згідно з їх думку, нейтронне випромінювання вплинуло на вміст вуглецю в тканини, що створило неточність при визначенні років, коли тканина була використана. До того ж, вплив нейтронів на атоми азоту викликала процес генерації протонів, що привело до появи такого дивного малюнка на плащаниці. Проте, все це залишається лише теоріями, що не мають жодного наукового підтвердження.
3. Велика піраміда в Гізі
3k
 Вхідна в число семи чудес світу, Велика піраміда Гізи як і раніше привертає увагу безлічі археологів, фізиків і астрологів, які протягом століть намагаються розгадати таємницю, яку вона приховує в собі. Для її створення були потрібні монолітні кам'яні блоки, вагою 6,5 тонн кожен, хоча вага багатьох доходив і до 9 тонн. Робітники повинні були пересувати і укладати їх в правильному порядку за допомогою мотузок і будівельних лісів. Згідно з дослідженнями, ці кам'яні брили були взяті з рову, навколишнього храм Сфінкса з трьох сторін. Вони були настільки великі, що містили в собі відразу декілька шарів геологічних порід. Одна з найпоширеніших теорій про те, яким чином були побудовані піраміди, не виключає втручання позаземних цивілізацій.
2. Стоунхендж
2k
 Безперечно, Стоунхендж вважається найпопулярнішим древнім пам'ятником, розташованим в Європі. Він складається з кам'яних брил неймовірних розмірів, які вражають не стільки своїм виглядом, скільки загадкою походження. Кам'яні руїни Стоунхенджа розташовані в долині Солсбері. Вважається, що деякі з каменів були привезені сюди з Південного Уельсу (вага окремих кам'яних брил досягає 4 тонн). Велика частина каменів тут приблизно однакового розміру і розділена на пари. На вершинах кожної пари покоїться така ж брила, тільки в горизонтальному положенні. В центрі знаходиться кам'яний вівтар, оточений підковоподібним колом з каменів. Істинне призначення Стоунхенджа так і залишається загадкою на сьогоднішній день. Існує три основні теорії, одна з яких передбачає, що це місце служило для проведення ритуальних церемоній і похорону.
1. Лінії Наска
1k

 інії Наска - це древні малюнки, нанесені на поверхню землі в пустелі Наска в Перу. Вони були виявлені в 1927 році і стали найбільш незвичайним спадщиною минулого. Лінії і цифри, що простежуються на плато, складають складну послідовність малюнків, що сягають у довжину декількох кілометрів, а розглядати їх можна лише з повітря. Експерти виключають можливість того, що жителі Наска володіли технологіями, що дозволяють їм літати, але це лише породжує все більше питань про те, як і для чого були завдані ці лінії? Зазвичай лінії складаються в геометричні фігури, такі як трикутники, спіралі, але є і більш складні малюнки: павуки, колібрі, лами, мавпи і риби. Найбільші з них досягають 270 метрів в довжину. Малюнки займають площу в 500 квадратних кілометрів.

Немає коментарів:

Дописати коментар