“Один з найкращих засобів стати людиною мудрою – це читати стародавні історії і вчитися на минулих подіях і прикладах наших попередників, як поводитися і чого берегтися…”.

пʼятниця, 23 березня 2018 р.




  22 березня класним керівником 8 класу Барною Оленою Анатоліївною  проведено інформаційну годину “Українська весна 1918 року на Запоріжжі: боротьба за Олександрівськ»У березні 2017 року виповнилося 100-ліття від початку Української революції 1917–1921 років – одного із найважливіших і найскладніших періодів в історії Українського народу ХХ століття. Ця доба була вершиною національно-визвольної боротьби, відродження української нації.
Запорізький край також увійшов в український визвольний рух. Однією з ключових подій Української революції на території Запорізького краю є боротьба за місто Олександрівськ під час наступу українських військ на Крим весною 1918 р. та перебування на Запоріжжі січових стрільців і бійців із Кримської групи Армії УНР. Навесні в Запоріжжі відзначають 100-річчя визволення міста від більшовиків полковником армії Української народної республіки Петром Болбочаном.





Немає коментарів:

Дописати коментар