“Один з найкращих засобів стати людиною мудрою – це читати стародавні історії і вчитися на минулих подіях і прикладах наших попередників, як поводитися і чого берегтися…”.

середа, 26 квітня 2017 р.

Чорнобиль - скорбота пам'яті людської

Ми атомні заложники прогресу.
 
Вже в нас нема ні лісу, ні небес.
 
Так і живем од стресу і до стресу,
 
Абетку смерті маємо –  АЕС.
 
                                          Л. Костенко
26 квітня 1986 року. Чорною та гіркою увійшла ця дата в історію людства. На благодатній землі українського Полісся, майже в центрі Європи, за 110 км. від столиці України Києва, сталася аварія, яку обґрунтовано вважають найбільшою в світі техногенною і екологічною катастрофою.
Сьогодні для учнів 7 класу, вчителем історії був проведений виховний захід «Чорнобиль - скорбота пам'яті людської»
 
 
Ось вже 31 рік ця невигойна рана ятрить українську землю. Чорнобильський смерч забрав життя багатьох людей, завдає шкоди здоров'ю мільйонів українців. Наслідки чорнобильської трагедії ще сотні літ відчуватимуть на собі майбутні покоління.
 Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною. Чорнобильська трагедія жорстоко нагадує нам про те, що люди ще не зовсім освоїли могутню енергію атома.
    Врятований світ – найкращий пам'ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Пам'ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи у людській історії не повторився Чорнобиль.

Немає коментарів:

Дописати коментар