“Один з найкращих засобів стати людиною мудрою – це читати стародавні історії і вчитися на минулих подіях і прикладах наших попередників, як поводитися і чого берегтися…”.

вівторок, 11 квітня 2017 р.

День визволення в'язнів фашистських концтаборів

11 квітня – День визволення в'язнів фашистських концтаборів

Однією з найстрашніших сторінок людської історії стала історія фашистських концентраційних таборів. Концтабори не дарма отримали назву таборів смерті, з 1933 по 1945 рік через них пройшло близько 20 мільйонів осіб із 30 країн світу, із них близько 12 мільйонів загинули, при цьому кожен п'ятий в'язень був дитиною.

У пам'ять про загиблих і тих, хто вижив, щорічно 11 квітня в усьому світі відзначається Міжнародний день звільнення в'язнів фашистських концтаборів. Сьогодні для учнів 7 класу вчителем історії Барною О.А. був проведений урок-реквієм «Пам’яті закатованих у нацистських таборах».

З моменту закінчення Другої світової війни минуло вже багато років, здається, це було вже дуже давно. Але тільки не для в'язнів, які особисто пройшли крізь жахіття фашистських катівень. Біографії цих людей — це справжні уроки мужності для представників підростаючого покоління. Зберегти пам'ять про них священний обов'язок кожного.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар