“Один з найкращих засобів стати людиною мудрою – це читати стародавні історії і вчитися на минулих подіях і прикладах наших попередників, як поводитися і чого берегтися…”.

пʼятниця, 8 травня 2015 р.

День Перемоги

 У тиші урочистій до Пам'яті йдем, 
Що в серці відлунює грізно.
У святому мовчанні над Вічним вогнем
Схиляється наша Вітчизна.
Уклонимось тим, хто поліг у бою,
Хто покорив землю рідну собою.
Усім поіменно, хто впав у бою,
Хто відстояв нашу свободу.
Згадаємо всіх поіменно,
Серцем згадаємо своїм. Це потрібно не мертвим, це потрібно живим.

Цього року Україна вперше відзначає разом з Європою 8 та 9 травня — Дні пам'яті та примирення, а не лише 9 травня як День Перемоги радянської армії на фашизмом. Символом відзначення Дня пам'яті та примирення і Дня Перемоги став червоний мак. Цього дня учні
Нововасилівського НВК самостійно виготовили емблеми - символи червоні маки, листівки, малювали малюнки. Традиційно  відбулося покладання квітів до Могили  Солдатів, були й урочисті промови, і звичайно згадали всіх  хто не повернувся хвилиною мовчання.
70 років тому наші діди та прадіди доблесно відстоювали свою рідну землю, як і ми відстоюємо сьогодні Батьківщину. Шануємо світлу пам'ять усіх, хто загинув заради миру в Україні. Бажаємо міцного здоров'я та добробуту ветеранам, що пройшли важкий та довгий шлях заради світлого майбутнього! Єднаймося заради перемоги, миру та процвітання Україні!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар