“Один з найкращих засобів стати людиною мудрою – це читати стародавні історії і вчитися на минулих подіях і прикладах наших попередників, як поводитися і чого берегтися…”.

понеділок, 23 березня 2015 р.


27 січня світова громадськість відзначає Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Цей день запроваджено Генеральною Асамблеєю ООН 01 листопада 2005 року (Резолюція №60/7).
Цього дня в Нововасилівському НВК відбулися інформаційно-просвітницькі заходи у зв’язку з відзначенням Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту.

Засыпал снег сегодня Бабий Яр. 
Прикрыл собою братскую могилу. 
Сто тысяч в ней взывают молча к миру, 
чтоб в нём не вспыхнул вновь войны пожар! 
Там, где фашисты сваливали в ад
убитых и живых, растут берёзы. 
Смотрю на них и плачу… Эти слёзы 
погибших не вернут уже назад.
 Учні мали змогу побачити кадри документального відео «Трагедія Бабиного Яру», а також переглянути презентацію «Голокост – чорні дні війни»,у кабінеті історії було оформлено виставку даних подій «Голокост – історія жива»,

Формування особистості людини, її життєвої позиції, починається у шкільні роки. Тому так важливо зараз знати про страшні сторінки історії країни, рідного краю, усвідомити їх причини та витоки, передбачити шляхи і кроки по запобіганню подібного у майбутньому. Хто, як не молодь, має зробити все, щоб трагедія Голокосту не була забута, щоб людство зробило з неї висновки.


Немає коментарів:

Дописати коментар